Close
Strona Główna
Oferta
Menu
Galeria
Blog
Kontakt
Jędrusiowa Izba Rynek 18 42-470 Siewierz
+48 32 674 16 84
Facebook
Instagram
Strona Główna
Oferta
Menu
Galeria
Blog
Kontakt
Strona Główna
Oferta
Menu
Galeria
Blog
Kontakt
Sprawdź
Nasze Menu
Specjały Szefa Kuchni
Consomme z gęsi
29 zł
esencjonalny bulion / podgrzybek / kluska szczypiorkowa / marchew / pulpety gęsie / groszek cukrowy - (200 g)
Żeberka wieprzowe
54 zł
puree ziemniaczane / kapusta zasmażana - (300 g / 120 g /120 g)
Crumble jabłkowe
25 zł
kruszonka z orzechów / lody jogurtowe - (200 g)
Menu sezonowe
Pierogi z pieczonym łososiem 5 szt.
25 zł
(180 g)
Barszcz z pierożkami borowikowymi
29 zł
(300 g)
Łosoś konfitowany
64 zł
puree szczypiorkowe / sałatka z fankułu piklowanego / kalafior / brokuł/ espuma demi glace / pianka z trawy cytrynowej - (180 g / 120 g)
Menu
Główne
Nim zaczniemy pałaszować
Przystawki
Tatar wołowy
38 zł
cebula / grzyby / ogórek / żółtko - (150 g)
Gravlax z łososia
35 zł
łosoś marynowany / grejpfrut / dynia / topinambur / granat / grzanka - (150 g)
Galert wieprzowy
28 zł
emulsja szczypior / mus chrzan / grzanka / jarmuż - (150 g)
Zupy
Rosół z makaronem ręcznie robionym
23 zł
(300 ml)
Żurek siewierski
25 zł
jajko / wędzonka / własny zakwas (300 ml)
Zupa “Specjał Szefa Kuchni”
Zupa “Menu Sezonowe ”
Nic dodać nic ująć
Dania główne
Kaczka
75 zł
pierś sous vide / udo konfitowane/ kluski śląskie / sos demi glace z wędzoną śliwką / modra kapusta - (½ / 5 szt / 150 g)
Schab z kością sous vide
68 zł
ciap kapusta / boczniak / demi glace z musztardą francuską - (200g / 150 g)
Polędwiczka wieprzowa sous vide
62 zł
ziemniak puree / brokuł / sos z grzybów leśnych - (150 g / 120 g)
Filet z kurczaka supreme
65 zł
filet kukurydziany / polenta / brokuł / demi glace (200 g / 120 g)
Rolada wołowa
58 zł
kluski śląskie / modra kapusta - ( 180 g / 7 szt / 150 g)
Placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim
47 zł
wołowina / papryka / pieczarki - (300 ml)
Sandacz smażony
62 zł
ziemniaki puree / szpinak / sałatka z ziół / pikle - (180 g / 120 g)
Żołądki gęsie
52 zł
ciap kapusta / sos pieprzowy - ( 300 g)
Konfitowane udo z gęsi
80 zł
ziemniak gratine / kapusta / sos demi glace z wędzoną śliwką - ( 380 g)
Festiwal pierogów Pierogarni Babci Marysi
Dania jarskie i półmięsne
Ruskie
35 zł
Z kapustą i grzybami
35 zł
Z mięsem
37 zł
Z kaczką
45 zł
Z gęsiną
52 zł
Menu dla dzieci
Pierogi z serem 5 szt.
23 zł
palone masło / mus owocowy - (200 g)
Naleśniki
23 zł
żel z truskawek i jagody / cukier puder - (200 g)
Fileciki z kurczaka kukurydzianego
38 zł
panierowany w panko / frytki / marchewka - (80 g / 100 g / 80 g)
Coś na słodko
Desery
Szarlotka
25 zł
lody / bita śmietana
Beza
25 zł
mascarpone / owoce / oreo
Monodeser
25 zł
pistacja / lody /słony karmel
Chałwa
25 zł
beza / owoce / mus migdałowy / słony karmel - (150 g)
Deser “Specjał Szefa Kuchni”