O restauracji Rozsmakuj się w Jedrusiowej Izbie

Restauracja w sercu Siewierza

Restauracja istnieje od 2001 r. i cały czas się rozwija. Znajduje się w samym centrum miasta, 500m od przepięknych ruin zamku siewierskiego. Z zewnątrz budynek utrzymany jest w stylu małego domku wiejskiego, a wewnątrz posiada 3 klimatyczne sale i dużą sale bankietowa o nieprzeciętnym wystroju. Grzybiarze, rowerzyści oraz biznesmeni i inni znajdą swoje miejsce naszej restauracji. Dbamy, by nasze motto „Syte jadło przy kominku na siewierskim rynku” zawsze się spełniało.

Pracują tutaj wykwalifikowani kucharze którzy spełniają oczekiwania naszych gości nawet tych najbardziej wymagających. Kucharze pamiętają o potrawach regionalnych i dbają o to, by przepisy naszych babci nie były zapomniane. Przez wielu jesteśmy kojarzeni ze smakiem żurku siewierskiego , żołądków gęsich, a zapach i smak chleba siewierskiego pamięta wiele osób z dziecinnych lat.


Restauracja „z duszą”

Latem zapraszamy na ogródek z zewnątrz, aby podziwiać urok odnowionego rynku, chłonąc atmosferę starego spokojnego miasta. Dla wyciszenia zapraszamy do ogródka wewnątrz, gdzie nie dochodzi zgiełk samochodowy, a jedynie syrena przy strażackiej remizie przywraca naszą świadomość do rzeczywistości. Jako jedna z niewielu restauracji w Polsce, Jędrusiowa Izba posiada własna markę alkoholu. „Miodula staropolska” z Jędrusiowej Izby już od kilu lat ma swoich stałych smakoszy.


Oferta „Jędrusiowej Izby”

W naszej ofercie znajdują się przede wszystkim potrawy” Kuchni Polskiej” gotujemy według sprawdzonych receptur i tylko z naturalnych produktów. Dania regionalne zajmują szczególne miejsce w naszym menu. Zapraszamy do organizowania imprez okolicznościowych takich jak imieniny chrzty, komunie, stypy, wesela do 70 osób. Organizujemy spotkania biznesowe, spotkania dla pracowników firm, spotkania wigilijne , u nas w restauracji jak i w miejscu wyznaczonym przez inwestorów ( Katering) do 500 osób.

Oferta cateringowa to duża część naszej działalności dla osób indywidualnych w ich domach, na salach weselnych, w remizach, i przede wszystkim w zakładach pracy. Obsługujemy bussiness launch-e, przerwy kawowe, śniadaniowe itd.

W naszej ofercie jest również organizowanie festynów, eventów od strony gastronomicznej jak i muzycznej oraz rozrywkowej tzn. od A do Z. Żywienie zbiorowe to nasza mocna strona np. na budowy dla pracowników posiłki regeneracyjne. Obsługujemy wycieczki dla dorosłych, dla dzieci w zróżnicowanym menu w zależności od budżetu Posiłki dla wegetarian , wegan, obiady dla innych kultur i narodowości (kuchnia koszerna)


Joanna, Szefowa Kuchni